Sportfoglalkozások

bal

A sport példaértékű közösséget teremt a telep fiataljai körében. Segít elsajátítani olyan készségeket, mint a küzdeni tudás, csapatmunka vagy az önfegyelem, és olyan pozitív élményekhez juttatja a játékosait, amelyek által kiszakadhatnak környezetük sivárságából.

A bagi cigánytelepen mindennapos a bűnözés és a droghasználat, a fiatalok alternatíva híján a szabadidejüket az utcán töltik, csavarognak. Vagyis csak töltenék, ha a BAGázs FC nem mutatna nekik alternatívát a rendszeres fociedzéseken keresztül.

bal

A BAGázs F.C. sokkal több, mint egy focicsapat. Nem csak hasznos időtöltést jelent a telepi gyerekeknek és fiataloknak, de egyben reményt és kiutat is mutat nekik nehéz sorsukból. A csapat célokat és közösséget ad a tagoknak, amire büszkék lehetnek. A gyerekek az edzéseken és a meccseken szociális élményeket és olyan értékeket kapnak, mint az önfegyelem, koncentráció, együttműködési készség és küzdeni tudás, amelyeknek a pályán kívül is nagy hasznukat veszik. A BAGázs FC célja nem csak az, hogy a pályán egy csapat legyenek, hanem hogy az életben is egy példamutató közösségként műküdjenek és segítsék egymást a mindennapokban is a gyerekek.

A csapat szervezését és a kisebb korosztály edzéseit olyan telepi fiatalok tartják, akik példaképek az egész telep számára. 2012-ben alakult meg a csapat, ami azóta folyamatosan fejlődve egyre több embert ér el és egyre komolyabb szakmailag. Jelenleg 3 korosztály edz heti rendszerességgel: felnőtt, U16, U14, U11 .

A csapat Bag évek óta használaton kívüli, lerobbant futballpályáját újították fel és tarják karban folyamatosan. Komolyabb anyagi forrással nem rendelkezik a csapat, így gyakori probléma például, hogy a gyerekeknek nincs milyen cipőben játszania. Ez viszont, sosem volt és lehet akadály, a lelkesedés és a futball iránti szerelem mindenkiben töretlen.

Hegyi Frigyes - Frici

Hegyi Frigyes - Frici

Programfelelős

Kérdésed van?
Írd meg a fredzsisz@bagazs.org címre!

Horváth Sándor - Sanyi

Horváth Sándor - Sanyi

Telepi koordinátor

Kérdésed van? Írd meg a horvath.sandor@bagazs.org címre!

BAGÁZS FC – FOCI ÉS GÓLÖRÖM DROGOK ÉS BŰNÖZÉS HELYETT

TÁMOGASD AZ ADOMÁNYODDAL
MUNKÁNKAT!

bal
Támogasd programunkat egyszeri vagy rendszeres támogatással. Válaszd ki a neked leginkább megfelelő támogatási formát, és kerülj fel Te is Támogatóink egyre bővülő listájára!

LEGYÉL TE IS ÖNKÉNTES!

bal
Legyél te is a BAGázs tagja! Ha úgy gondolod, hogy hozzá tudnál járulni a BAGázs munkájához az időddel, energiáddal, tudásoddal, vagy bármi mással, jelentkezz hozzánk önkéntesnek!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

bal

Ha kíváncsi vagy, hogy mi minden történik nálunk a telepen, iratkozz fel a hírlevelünkre! Negyedéves gyakorisággal küldünk neked egy levelet, amiben írunk eredményeinkről, programjainkról, bemutatjuk, hogy mivel foglalkozunk éppen a BAGázsnál.